Реєстрація для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні (ЗНО) в Україні закінчується сьогодні, 17 березня. Про це повідомляє прес-служба Українського центру оцінювання якості освіти (УЦОЯО).
"17 березня – останній день надсилання реєстраційних документів для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні. Дату подачі документів визначають за відбитком штемпеля на поштовому конверті", – повідомили в Центрі.
Нагадаємо, станом на 14 березня для участі в зовнішньому незалежному оцінюванні було зареєстровано 181 732 особи. Активно реєструються абітурієнти в Дніпропетровській області (15 991), Києві (13 456), Харківській (13 349), Львівській (12 162), Одеській (11 492) областях.
Найбільше осіб виявили бажання скласти тести з української мови та літератури (181 232), історії України (137 228), математики (86 336). Четвертим за популярністю предметом залишається біологія (66 459), п'ятим – англійська мова

Випускники шкіл обов'язково повинні бездоганно знати українську мову, розмовляти іноземними та вміти планувати власні витрати.

Відповідно до нової концепції оновлять шкільні програми. Для учнів молодших класів їх уже розробили. А цього року візьмуться за навчальні плани базової школи та старшокласників.

Нам важливо перейти від "школи тільки знань" до "школи не тільки знань". А школи компетентностей, які включають в себе знання і вміння їх використовувати для власних потреб, професійних і індивідуальних особистісних завдань,
– прокоментувала міністр освіти і науки України Лілія Гриневич.

Крім того, в Міністерстві освіти розробляють відкриту електронну платформу з усіма новими навчальними матеріалами школи. Вони є у загальному доступі. А для дітей з окупованих територій відкрили дистанційні курси в режимі онлайн.

Раніше повідомлялося, що з 2018 року старша школа стане профільною. В міністерстві освіти планують змінити навчальну програму для учнів 10-11 класів. Також в МОН планують переглянути програми навчання для учнів 5-9 класів.

Back to top