Всеукраїнська конференція "Розвиток освіти в сфері прав людини в школах України"

Українська Гельсінська спілка з прав людини в рамках Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» за підтримки Уповноваженого ВРУ з прав людини та фінансової підтримки Міністерства міжнародних справ Канади провела 23 січня у м. Киів конференцію на тему «Розвиток освіти в сфері прав людини в школах України».
На конференції:
- були представлені проміжні результати дослідження реалізації освіти в сфері прав людини в системі загальної середньої освіти України;
- представлено український та міжнародний досвід організації навчально-виховного простору ЗНЗ на принципах прав людини ("Школа - територія прав людини");
- вироблено рекомендації щодо формування комплексного підходу й впровадження якісного навчання правам людини в системі формальної освіти на основі принципів Всесвітньої програми освіти в галузі прав людини ООН та Хартії Ради Європи з освіти для демократичного громадянства і прав людини.
В роботі конференції брали участь представник офісу Уповноваженого Верховної Ради України з прав людини, директор Департаменту загальної середньої та дошкільної освіти Кононенко Ю.Г., представник ОБСЄ в Україні, НГО «Українська Гельсінська спілка з прав людини», «МАРТ», «Альменда», «Освітній дім прав людини в Чернігові», «Amnesty International Ukraine», «Харківська Правозахисна група», «Восток -SOS», «Батьки - SOS», експерти Гельсінського Фонду з Прав Людини (Польща), Центру глобальної освіти «Mondo»(Естонія) та проекту УГСПЛ «Права людини в школі», представники навчальних закладів – учасників всеукраїнського проекту «Школа – територія прав людини», педагоги, журналісти.
Результати дослідження «Політика держави в сфері освіти з прав людини: міжнародне та національне законодавство. Реалізація міжнародних зобов’язань Україною щодо освіти в сфері прав людини» представив експерт Всеукраїнської освітньої програми «Розуміємо права людини» та проекту «Права людини в школі», Святослав Ратушняк.
Співдоповіді за заявленою тематикою озвучили: Філіпішина Аксана, Представник Уповноваженого з питань дотримання прав дитини, недискримінації та гендерної рівності, Наталія Беца, національний спеціаліст проектів у сфері верховенства права і прав людини Координатора проектів ОБСЄ в Україні.

 

2016
2016
2016
2016
2016
2016
2016
2016

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Back to top