На побачення зі Львовом
(із циклу подорожуємо Україною)

14 жовтня 2016 р. – величне свято Покрови Пресвятої Богородиці. Саме цього дня дружній колектив 16 групи біолого-хімічного профілю покинув рідне місто Хмельницький і вирушив з дводенною екскурсією до столиці Галичини чарівного міста Лева.
Львів, як приємний господар, зустрів нас сонячним ранком. Дзвони церкви Покрови Богородиці сповіщали людям про Велике свято.
Наше побачення розпочалось з музею народної архітектури та побуту «Шевченківський гай». Старовинна бруківка привела нас до підніжжя Замкової гори, піднявшись на яку мали нагоду помилувались містом Лева з висоти пташиного польоту. Колись тут був княжий замок, а тепер парк відпочинку і телевежа. Таємничістю, неповторним шармом та красою зачарували нас знамениті шедеври архітектури Львова - вежа Корнятка та церква Успіня Пресвятої Богородиці, Домініканський, Бернардинський, Латинський кафедральний, Вірменський та Єзуїтський собори. Не оминули ми увагою каплицю Трьох святих, Порохову вежу і, як почесні гості, пройшли крізь знамениті Глинські ворота – вхід до старої частини міста. Побувати у Львові і не скуштувати «філіжанку справжньої кави» не є можливим. Затишна кав’ярня на площі «Ринок» пригостила нас смачною кавою, після чого ми піднялись на дах міської Ратуші.
Театральне дійство під відкритим небом до Дня заснування УПА, виступ військового оркестру, приємне оточення та спілкування – саме так завершився перший день нашого перебування у чарівному Львові. Наступного дня нас чекала не менш цікава екскурсія до собору Святого Юрія та парку ім. І. Франка. Ми торкались шпилів найвищої споруди Львова - церкви Святих Єлизавети та Ольги, споглядаючи з її вершини ще один архітектурний шедевр - Львівський залізничний вокзал. Своєю красою вразив палац графів Потоцьких, будівля Львівського національного університету.
Побачення зі Львовом завершилось відвідинами рідкісної експозиції зброї музею «Арсенал». А ще, готуючись до поїздки, ми заздалегідь шукали цікаву інформацію з історії Львова, тому кожен отримав можливість відчути себе у ролі екскурсовода і поповнити власний багаж знань. Далі буде…

Додати коментар


Захисний код
Оновити

Back to top